Antalya Gastronomi Festivali’nin İkinci Gününde Mor Üzüm Hasadı
Bu yıl ikincisi düzenlenen Uluslararası Yemek Festivali Antalya Gastronomi Festivali’nin ikinci gününde ‘Mor Üzüm’ hasadı yapıldı.
Bu yıl ikincisi düzenlenen International Food Fest Antalya Gastronomi Festivali’nin ikinci günü, Antalya’da yetişen ve yerel türkülere bile adının anıldığı “Mor Üzüm”ün hasadı ile başladı. Antalya’nın İbradı ilçesinde bir bağ evinde başlayan programa traktörle katılan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, kokteyl alanında davetlilerle ve yöre halkıyla birlikte üzüm hasadı yapmak için kolları sıvadı. Kestiği üzüm salkımlarını şarap sepetine taşıyan Lider Böcek, üzümlerin suyunu odun ateşinde kaynattı. Elde edilen pekmez misafirlere dut yapraklarıyla ikram edildi. Lider ve konuklar etkinlik boyunca bölgenin folklorunu anlatan “Mor Üzüm” türküsünü hep birlikte seslendirdi.
Başkan Muhittin Böcek: Teknolojik gelişmelere ayak uydurarak bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesine destek oluyoruz.
Klasik formüllerle üzümün ezilmesini sağlayan ekşi mayalar yerine bölgede faaliyet gösteren üreticilere teknolojik üzüm sıkma makineleri sunduklarını vurgulayan Muhittin Böcek, “Yerli Kalkınma projemiz kapsamında teknolojik gelişmeleri yakından takip ediyoruz. teknolojinin nimetlerini üreticilerimize sunmaya çalışıyoruz. Öncelikli hedefimiz bölgemizi turizm ve tarımda daima ileriye taşımaktır. İkincisini düzenlediğimiz Uluslararası Food Fest Antalya Gastronomi Festivali’nde bizimle birlikte bu yolda emeğini ve yüreğini ortaya koyan herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Bölgede turizmin gelişmesinde büyük etkisi olan Özgüven Vakfı Lideri Tolga Özgüven’in ev sahipliği yaptığı program, Berberoğlu Evi’nde düzenlenen öğle yemeğiyle devam etti. Yemekte yöresel lezzetleri deneyimleyen misafirler, yöreye ilişkin kaşık oyunlarını da keyifle izledi. Program kapsamında Kültür Bakanlığı mahalle sanatçısı Gülay Yaşam ve kendisini Orman kültürünü ve folklorunu tanıtmaya gönüllü bir vatandaş olarak tanımlayan Aydın Demiroğlu, bölgeye ilişkin türküler seslendirdi. Program, yüzyıllardır ayakta kalan, sıra dışı tasarımı ve malzeme tekniğiyle İbradı bölgesinin karakteristik özelliklerini taşıyan düğmeli konutların gezilmesiyle devam etti.
Mor üzüm hasadı ve İbradı programıyla eş zamanlı gerçekleştirilen; Stantlara, eser sunumlarına, çalıştaylara, panellere, söyleşilere ve yarışlara yüzlerce kişi katıldı.
Gün boyu devam eden programın ardından ünlü sanatçı Buray, 2. Uluslararası Yemek Fest Antalya Gastronomi Festivali katılımcılarına en sevilen şarkılarını seslendirdi.
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı