Haber

İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu Filistinli bir genç öldü

İşgal altındaki Batı Şeria’nın Nablus kentindeki Yusuf Mozolesi yakınında İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu Filistinli bir genç hayatını kaybetti.

Filistin haber ajansı WAFA’nın haberine göre, dün gece Nablus’ta Yusuf Otoritesine baskın düzenleyen Yahudi yerleşimci kümesinin güvenliği için konuşlandırılan İsrail güçleri ve baskında sorun çıkarmak isteyen Filistinliler arasında olaylar çıktı.

Filistin Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, İsrail kurşunuyla hayatını kaybeden Badr Sami Ribhi al-Misri (19) dışında ikisi ağır yaralanan 3 kişinin Rafidiya Hastanesi’nde tedavi altına alındığı kaydedildi.

Öte yandan Nablus’taki Kızılay acil durum merkezi müdürü Ahmed Cibril, olayları bastırmak için yoğun göz yaşartıcı gaz kullanılması nedeniyle 30 kişinin solunum yollarının büyük zarar gördüğünü belirtti.

Cibril, İsrail güçlerinin gaz bombalarından etkilenen 12 günlük bebeğin tedavisi için harekete geçen acil durum timine geçişe izin vermediğini kaydetti.

Yahudi yerleşimciler, İsrail ordusunu savunmak için genellikle “Yusuf’un Koltuğu” olarak bilinen bölgeye dini törenler yapmak için baskınlar düzenler.

Yahudiler, Hz. Yusuf’un kabrinin Batı Şeria’nın Nablus şehrinde bulunan “Yusuf Koltuğu”nda olduğuna inanıyor. Ancak birçok arkeolog, söz konusu türbenin birkaç asırlık bir geçmişe sahip olduğunu ve Yusuf ed-Duveykat adlı bir Müslüman’a ait olduğunu söylemektedir.

haber-akcakent.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu