Sağlık

Günde 6 Saatten Fazla Oturuyorsanız Bunları Bilmelisiniz!

Uzun süre oturmak zorunda kalırsanız bu içerik dikkatinizi çekebilir. Uzmanlar, günde 6 saatten fazla bilgisayar veya masa başında oturmanın sağlık üzerinde değerli etkileri olduğunu açıkladı. Uzun masa başı çalışma saatleriniz varsa ve eğik ya da kambur bir oturma şekli kullanıyorsanız içeriğimizde sıralayacağımız unsurlar sizin için de değerli olabilir. Gelin detaylara bir göz atalım…

Kaynak:https://twitter.com/FitFounder/status…

Masa başında uzun saatler çalışıyorsanız, saatlerce kambur pozisyonda çalışıyorsanız veya bilgisayar oyunlarına kapılıyorsanız ve 6 saatten fazla duruşunuz bozularak oturuyorsanız dikkat!

Bunlar bireysel zorunluluklar ya da tercihler gibi görünse de modern çağ ve dijital teknolojiler ne yazık ki bizleri uzun süre masa başında oturmaya maruz bırakıyor.

Çalışıyorsanız kurtulmanız mümkün değil. Saatlerce oturarak çalışıyor olabilirsiniz, belki de mesai saatleri içinde tam bir gün çalışıyor olabilirsiniz.

Eğer böyle bir yaşam tarzınız varsa muhtemelen kötü bir duruşunuz var demektir. Bu olduğunda, sağlık sorunları kaçınılmaz hale gelebilir.

Günde 6 saatten fazla oturursanız karşılaşabileceğiniz sağlık sorunlarından biri de kötü duruştur. İnsanlar dikkatlerini ve motivasyonlarını iş esnasında işine kanalize ettikleri için o anki oturma şeklinin gerçek olup olmadığını düşünmezler.

Bu durum sık aralıklarla tekrarlandığında yaygınlaşır. Yani kambur oturma tarzı ya da kambur duruş yaşam boyu görülebilir. Hatta kemik, kas ve omurga rahatsızlıklarına neden olabilir.

Duruş bozukluğu ve uzun süre aynı durumda olmanın sakarlığı ile birlikte boyun, omuz ve bel ağrılarını da beraberinde getirecektir.

Birçok uzun süreli masa başı çalışanı, kronik bel veya boyun ağrısı, fıtık ve kas gerginliği yaşayabilir.

Günde 6 saatten fazla oturmanın sağlıklı bir vücut üzerindeki bir diğer etkisi de kilo alımı ve obezitedir.

Ne kadar fit olursanız olun günde 6 saatten fazla oturma alışkanlığı kaslarınızın gücünü kaybetmenize neden olabilir. Otururken sık sık atıştırmak veya yemek yemek durumunda, bu obeziteye neden olabilir.

Uzun süre oturmanın depresyon ve kaygıyı da arttırdığı bilinmektedir.

Hareketsiz yaşamın bir diğer zararlı etkisi de ruhsal bozukluklardır. Uzmanlar, depresyon geçirmiş ya da travma geçirmiş bireylere sporu öneriyor. Spor yapmak ve hareket etmek insanı hem fiziksel hem de ruhsal olarak güzelleştirir. Ancak hareketsiz bir yaşam, yeni zihinsel sorunlar anlamına gelir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu