İstanbul Silivri’de arıcılar sertifikalandı
İSTANBUL (İGFA) – Silivri Belediyesi Ziraî Hizmetler Müdürlüğü ve Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi iş birliği ile hayata geçirilen Arıcılık Kursunda 123 kursiyere eğitim verildi.
11 Mayıs 2022’de başlayarak 18 Haziran 2022 tarihine kadar devam eden program kapsamında kursiyerler, Trakya Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. İhtilal Oskay eğitmenliğinde 72 saatlik uygulamalı, teorik ve pratik ders gördü. Arıcılık eğitimlerini muvaffakiyetle tamamlayan 123 kursiyer için Yaşar Kemal Stant Salonunda sertifika dağıtım merasimi düzenlendi. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve aziz şehitler anısına yapılan hürmet duruşu ve okunan İstiklal Marşı ile başlayan merasim yapılan konuşmalarla devam etti.
OSKAY: “ÜLKEMİZDE UYGULAMALI ARICILIK KURSLARININ SAYISI ÇOK AZ”
Trakya Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. İhtilal Oskay, “Değerli Silivri Belediye Liderimiz Volkan Yılmaz ve Silivri Belediyemizin çalışanlarına bal arılarına ve arıcılığa verdikleri ehemmiyet için teşekkür ediyorum. Bal arıları bizim için çok özel canlılar. Bitkilerle ortalarında karşılıklı yarara dayalı bir bağlantı var. Bu bağ sayesinde zirai eserlerin randımanının ve kalitesinin artmasını sağlıyorlar. Bunun yanında bizlerin sağlıklı eserlerle beslenmesini de sağlıyorlar. Son yıllarda apiterapi denen bir disiplinle artık arı eserleri kimi hastalıkların tedavisinde de kullanılıyor. Dünya artık, bal arıları olmadan yaşanamayacağını kabul etmiş durumda. Silivri Belediyesi iş birliğiyle verdiğimiz Arıcılık Kursu, 72 saatlik uygulamalı bir kurstu. Ülkemizde uygulamalı arıcılık kurslarının sayısı çok az. Zira altyapı buna uygun değil. Silivri Belediyemizin arılığı var, orada sınıfları var. Hem teorik hem pratik açıdan uygulamanın yapılabileceği bir ortamda kurs vermek benim için çok hoştu. Bu kursların devam etmesini diliyorum.” dedi.
“TARIM KONUSUNDA KAPSAMLI ÇALIŞMALARA İMZA ATAN BİR BELEDİYEYİZ”
Sertifika dağıtım merasiminde konuşan Silivri Belediye Lideri Volkan Yılmaz, “Silivri Belediyesi olarak, uygulamalı arıcılık kursunun verildiği nadir belediyelerden bir tanesiyiz. Ayrıyeten tarımla ilgili yapmış olduğu yatırımlarla da Türkiye’de kapsamlı çalışmalara imza atan bir belediyeyiz. Türkiye’de Tarım Lisesi olan tek belediyeyiz. Ziraî Üretim Araştırma Merkezimizde (TÜRAM) üretime dayalı ve yerli, ulusal Türk tohumlarının yaygınlaştırılması hedefiyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Biz satın alma yaparak tohum ve fide dağıtmıyoruz. Tıpkı Silivri’nin çiftçileri üzere üreterek, alın terimizi, emeğimizi ve yüreğimizi bu topraklara vererek üretiyoruz. Ürettiklerimizi de çiftçilerimizle, hayvancılarımızla ve zirai işlerle uğraşan köylülerimizle paylaşıyoruz. Bu yıl Silivri Belediyesinin tıpkı olarak yaptığı yardımların ekonomik pahası 25 milyon TL’yi buldu.” sözlerini kullandı.