Ekonomi

Ordu’da 35 marketle ilgili tutanak tutuldu

Ordu Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri fahiş fiyat artışları için il genelindeki tüm marketlerde fiyat kontrolü yapmaya devam ediyor. Son 1 aylık kontrolde toplam 385 kontrol gerçekleştiren ekipler, 35 yerel ve zincir market için haksız fiyat artışı kontrol raporu hazırladı.

Ticaret Bakanlığı’nın fahiş fiyatlarla mücadelede yeni adımlar atmasının ardından polis grupları da denetimlerini artırdı. Ordu Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, 19 ilçede sorumluluk alanlarına giren zincir mağazalara şok kontrol yaptı. Kontrollerde eşyanın fiyat etiketlerindeki ayırt edici özelliği, yöresel ürünler üzerindeki üretim logosu, fiyat değişim tarihi, yaş sebze ve meyveler üzerindeki etiket, etiket kontrolü, hijyen, son kullanma tarihi, vergi levhası ve işyeri ruhsatı kontrol edildi. .

19 ilçede 385 yerel ve zincir market teftiş edildi

Denetimlerde 19 ilçede 385 market ve zincir market kontrol edildi. Kontrollerde kurallara uymayan 35 market için tutanak tutuldu.

Hukuki işlemler İl Ticaret Müdürlüğü tarafından yürütülmektedir.

Öte yandan Emniyet Müdürlüğü, denetimlerin kesintisiz devam edeceğini belirterek, söz konusu ihlalleri yapan firmalarla ilgili yasal süreçlerin İl Ticaret Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütüldüğünü kaydetti. Vatandaşları fahiş fiyatlara ve stokçuluğa karşı uyaran polis ekipleri, bu tür durumlarla karşılaşanların Alo 153 Polis Şikayet Hattı’nı aramasını istedi. – ORDU

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu