Haber

Depremzede çocuklar nerede: ‘Gördüğüm çocuklar şu an villada kalan çocuklar değil’

Maraş’ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki depremin ardından yetim çocukların tarikatlarca alıkonulduğu iddia edildi. İstanbul’un Beykoz ilçesinde bir villada onlarca çocuğun görülmesiyle gündeme gelen iddianın ardından suç duyurusunda bulunuldu. Konuyla ilgili açıklama yapan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, villada kalan çocukların babalarının Suriye’deki savaşta hayatını kaybettiğini, annelerinin yanlarında olduğunu bildirdi.

Öne çıkan ilk tez, sabahın erken saatlerinde Beykoz ilçesinde villalardan oluşan bir sitenin girişinde 0-4 yaş arası yaklaşık 20 çocuğun görüldüğü oldu. Daha sonra yayınlanan haberde villada çeşitli yaş gruplarından çok sayıda çocuğun bulunduğu görüldü.

Çocukları gören ve önce polisi arayan, ardından görgü tanığı olarak ifade veren NP, bir grup çocuğun da Tuzla’ya götürüldüğünü duyduğunu ifade etti.

VİLLADA 33 ÇOCUK VE 7 YETİŞKİN YAŞAMAKTADIR.

Gazete Wall’un çocuklar ve onlara eşlik eden yetişkin kadınlardan edindiği bilgiye göre villada toplam 40 kişi bulunuyor. Daha önce verdiği bir röportajda kendisini yardımsever olarak tanıtan Aynur Akdeniz, 33 çocuk ve 7 kadının kaldığı villanın düzenlemesini sağlıyor. Villada kalan yetişkinlerin hiçbiri Türkçe konuşmuyor. Çocuklar ise yeterince Türkçe konuşuyor.

‘BABALARIMIZ DEPREMDE DEĞİL, SAVAŞTA VAR’

Diğerlerinden büyük olan bir çocuk, Hatay’da bir evde kaldıklarını ve deprem sonrası İstanbul’a getirildiklerini anlatıyor. “Babalarımız depremde değil, Suriye’deki savaşta öldü. Antakya’da yaşadık, depremden sonra geldik” diyen çocuk, evde yetişkin bir kadının yaşamasından sonra artık Arapça konuşamadığını da sözlerine ekledi. uyarıldı.

İKİ VİLLA DAHA OLDUĞU İDDİASI

Çocukları görüp polisi aradıktan sonra görgü tanığı olarak ifade veren ve Çağdaş Hukukçular Derneği’ne suç duyurusunda bulunan NP, çocukların akıbetinden endişe duyduğunu belirtiyor. NP, halen villada yaşayan çocukların kendisinin gördüğü çocuklar olmadığını söylüyor. “Gördüğüm çocuklar bunlar değildi” diyen NP, bazı WhatsApp gruplarında ve sitedeki toplam çocuk sayısının 60 olduğunun söylendiğini belirtiyor. NP, gördüğü çocukların başka bir konuta taşındığı bilgisini aldığını iddia ediyor. Tuzla’da. NP ayrıca çocuk ve WhatsApp kümelerinde iki villa daha olduğunu belirtiyor.

’60 GETİRİLDİ, 300 İZİN BEKLİYOR’

Çocukların durumunun görüşüldüğü WhatsApp kümesinde yapılan paylaşımlarda, 60 çocuğun İstanbul’a getirildiği ve 300’e yakın çocuk için Valilik onayının beklendiği belirtildi. Konuşmada şu sözler yer alıyor:

“Hatay bölgesinden valiliğin izniyle çocukları güvenli evlere götürüyoruz. Villa bağışında bulunan arkadaşlarımızın evleri için ortam oluşturuyoruz. Yarın toplam 60 kişi geliyor. Bunlardan 300 tanesi için izin alındı. Bu çocukların aklınıza gelebilecek her şeye ihtiyacı var ama bizim aciliyetimiz artık yatak, şilte veya çekyat, halı, battaniye, yastık, nevresim… 4 yaşından üniversite çağına kadar çocuklar var, yetim kaldılar.”

‘ANNELERİ ÖLÜ OLAN ÇOCUKLAR BEYKOZ’A GETİRİLİYOR’

Bir başka paylaşımda ise 50 çocuktan bahsediliyor ve “Anne babası ölmüş çocuklar Beykoz’a getiriliyor” ifadeleri kullanılıyor. Açıklamada ayrıca çocuk kaçırma vakalarının başlamasından da bahsediliyor.

‘LÜKS ARABALAR YÜKLENDİ’

NP de, “Sabah şafak sökmeden önce gördüğüm çocuklar 0-4 yaş aralığındaydı. Villadaki çocuklar okul çağındaydı. Gördüğüm çocuklar lüks araçlara bindirildi. 20 civarında çocuk vardı. Yanlarında 3 genç kadın. O kadınların hepsinin çocukların annesi olması mümkün değil.”

habergungoren.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu